V i n o g r a d

Naši kapaciteti

1 , 6 7 9 m ² z e m l j i š t a

Blagodeti

C r m n i č k e d o l i n e

 

 

Našim posjetiocima preporučujemo Crmničko vino, ne samo zbog toga što je u inzvanrednoj harmoniji sa lokalnim jelima, već i zbog njegovih terapeutiskih svojstva. 

 

 

Ljekovita svojstva Crmničkog vina potiču iz  vrsta zemljišta sa tog podneblja koje utiče na njegov sastav, te ova vina imaju blagotvorniji uticaj u odnosu na drugom zemljištu.

Poznato je da su se vjekovima unazad kroz istoriju Crmnička vina “davala na recept”.

 

doživite potpuni

Ugođaj

Priuštite svojoj porodici i prijateljima uživanje u domaćem vinu, sirupima i tpezi na našem imanju, kontaktirajte nas za više detalja, a mi ćemo se pobrinuti za sve ostalo

Lokalitet

Z a š t o j e n a š e v i n o t a k o k v a l i t e t n o ?

Kada govorimo o vinu iz crmičkog kraja, tri su ključne stvari koje se na pravi način spajaju dajući aromu piću bogova, karakterističnu samo za ovaj kutak Evrope, a to su sunce, specifičnost vode i tla na ovom podneblju.

VINO MOND

Vinar Ivo Pejanović nastavio je višedecenijsku tradiciju koja se prenijela u nasljedstvo sa oca na sina, i tako se stvorio poznat brend crmničkih vina i rakije Mond.

Vino Mond se proizvodi na tradicionalan način uz korišćenje modernih tehnika za postizanje visokog kvaliteta.

U našoj vinariji proizvode crmnički Vranac Mond, Mond Barrique i Mond Cabernet.U ponudi ima i par voćnih likera.

sustainability

M i n d f u l n e s s o f t h e E n v i r o n m e n t

As part of the agricultural industry, we fully depend on our surrounding, just as it depends on us. That’s why we grow our produce organically and sustainably. Over the past decades the carbon footprint of the winery has been positive, which is something we’re really proud of.

Just like our winegrowing brethren in Sicily, we haven’t had multiple centuries to study the intricacies of our terroir—the sense of place created by the interaction of soils, climate, and topography.

Site Specific Characteristics​

D i v e r s i t y o f S o i l s a n d G r a p e s

"Our style is about allowing each varietal to shine."

– Bruno Rossi, Founder and Owner